Calle Schultze
Carl-Christian Bergman
Viktor Hansson
Darko Lipovac

Då var det dags för årets fjärde seriematch där AIF Göteborg (Arbetarna) skulle stå för motståndet. Matchen utspelade sig på Gröna vallen där vi vid senaste besöket åkte på en snörplig förlust.

Inför matchen var förutsättningarna fenomenala, vädret var fantastiskt, inte ett moln på himlen. Om det inte var nog så fick alla spelare ett meddelande av Jonathan Mattson på morgonkvisten (07.44 för att vara exakt) där han laddade upp en bild på hans frukost som bestod av klassiska köttbullar, potatis, brunsås, lingon och kanske lite ovanligt till rätten, fetaost.

Fröjdens spelare kom ut till planen och coach Darko hade en bra genomgång inför matchen, alla var taggade. Matchen inleds väldigt svängigt, inget av lagen slår mer en högst 2-4 pass innan det andra laget återerövrar bollen. Trots det svängiga spelet så är det Fröjdens som lyckas skapa en hörna i den 14 minuten som nyförvärvet Jakob " frisyr Hiljemark" Lundén skulle förvalta. Jakob lyckas få en perfekt innerskruv som träffar Ludvig "Luddes" ena lår som han medvetet pumpat upp på gymmet dagen innan, 1-0 är ett faktum och glädje utspelar sig hos Fröjdens. Jacob kunde därmed skriva upp sin första poäng i den vinröda tröjan, eller? Senare under kvällen erkänner den ödmjuka Patrik "Putte" Johansson att han kan ha varit på bollen innan den styrs in. Detta blir diskussionsunderlag till nästa träning.

1-0 står sig till halvlek och spelarna får en välbehövlig paus i den stekande värmen. I Paus pratar vi om att inte hela tiden slå avgörande passningar utan att istället försöka rulla runt mer så att vi slipper jaga boll hela tiden och löpa på onödiga bollar.

Andra halvleken är igång och vi lyckas inte lugna ner oss när vi väl får bollen istället blir vi stressade och väljer att lägga den längre. I matchminut 67 lyckas AIF få till ett skott i en knölig situation en bit utanför straffområdet och bollen lyckas rulla in under en skymd Rickard, 1-1.

Matchen fortsätter som den har sett ut under större delen av tiden, inte många passningar inom laget och ett Fröjdens som inte alls känner sig bekväma med bollen. Istället är det AIF som tar för sig mer och lyckas i den 89:e minuten få till ett 2-1 mål vilket innebar deras första vinst i division 6.

Fröjdens får ta nya tag till nästa match och se över vad det var som inte stämde under träningsveckan och se till att göra en bra match mot kommande motståndet Brämaregården på Krokängsplan 13 maj kl 12.15.